Lluís Bruguera i Cortada – Biografia

Soc periodista col·legiat al Col·legi de Periodistes de Catalunya i ajudo a petites i mitjanes empreses en l’estratègia de digitalització i comunicació des de fa més d’una dècada. Per arribar fins on soc avui vaig iniciar-me, als anys vuitanta, a la premsa local i comarcal i poc abans del canvi de mil·lenni ja estava immers en projectes digitals.

Així, vaig formar part de l’equip de professionals que va posar en marxa la primera agència de notícies on-line que es feia a Europa, l’Agència Catalana de Notícies, a Girona el 1998. En vaig ser redactor en cap a la seu central fins que vaig marxar a viure als Estats Units, a mitjans del 2002. Allà vaig passar a fer feines d’editor de vespre i vaig col·laborar amb el bloc de la CCMA i amb el diari El Punt. També vaig col·laborar amb la Boston Film & Video Foundation com a Teacher Assistant.

L’aventura digital em va portar a cobrir com a blogger freelance acreditat la campanya de les eleccions presidencials dels EUA 2004, i especialment les convencions demòcrata (a Boston, on Barack Obama ja va fer ombra a John Kerry, el candidat) i la republicana (a Nova York). I també en el món digital, vaig formar part de les primeres generacions d’alumnes de la Universitat Oberta de Catalunya.

Professionalment parlant, vaig iniciar la meva feina periodística i em vaig formar a la ràdio local (Ràdio L’Escala) i a la premsa comarcal (Hora Nova, El Punt), abans de passar a l’Agència Catalana de Notícies. He fet un parell d’incursions breus com a docent a la UOC i a la UdG – El Punt Avui, totes dues relacionades amb la redacció periodística. Quan l’agència va canviar la seu de Girona a Barcelona vaig decidir reorientar la meva carrera professional cap a la comunicació corporativa.

El primer pas va ser treballar per posar en marxa el servei de comunicació a l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà. I tot seguit em vaig anar introduint en el món de la comunicació empresarial i corporativa, ara ja fa més d’una dècada.